- معرفی کالا
- مشخصات
- نظرات کاربران
در بازی «دژ»، بازیکنان در رقابت با یکدیگر، تلاش میکنند تا با ساخت جذابترین و بهترین شهر، تبدیل به بهترین حکمران در قلمرو پادشاهی شوند.
در هر دور از بازی، هر بازیکن یک نقش را انتخاب میکند تا از قابلیت ویژهی آن نقش در طول آن دور استفاده کند. هر بازیکن ساخت و ساز شهر خود را با بازی کردن کارت سازهای که در دست دارد، پیش میبرد، و در انتهای بازی امتیازی هم ارزش با هزینهی آن کارت را به دست میآورد.
در پایان آن دور از بازی که یک بازیکن بتواند هفتمین سازه را در شهرش بسازد، بازی به پایان میرسد، و بازیکنی که بیشترین امتیاز را کسب کرده باشد به عنوان برندهی بازی و بهترین حکمران قلمرو شناخته میشود.
در بازی کارتی «دژ» هدف هر بازیکن، ساختن شهر خود و قدرتمند کردن آن با برج و بارو است. در این بازی، هر بازیکن میتواند در ابتدای هر دور از بازی، نقشی را مخفیانه انتخاب کرده و در ادامه آن دور بازی، از مزایای آن نقش استفاده ببرد. هر کدام از نقشهای این بازی ویژگی منحصر به فردی را دارا هستند؛ به عنوان مثال انتخاب نقش «راهزن» به بازیکن این امکان را میدهد تا پولهای بازیکن دیگری را بدزدد و یا با انتخاب نقش «سردار» میتواند به ساختمانهای شهر بازیکنان دیگر حمله کرده و آنها را نابود سازد. بازیکنان در طی بازی با حدس زدن هویت بازیکنان دیگر بر اساس اطلاعات موجود، تلاش میکنند تا اموال و شهر خود را از گزند بازیکنان دیگر مصون داشته و همزمان ساخت و ساز خود را در شهرشان گسترش دهند. برندهی بازی بازیکنی است که در نهایت شهر پرقدرتتری از دیگر بازیکنان بسازد و ثروت بیشتری را گرد آورد.
بازی دژ بر اساس بازی محبوب و پرطرفدار Citadels ساخته شده ست. این بازی اولین بار در سال ۲۰۰۰ توسط Bruno Faidutti طراح باسابقهی عرصهی بازیهای رومیزی طراحی شد که موفقیت آن منجر به تجدید چاپهای فراوان آن توسط ناشرین بینالمللی و برگردان آن به ۲۵ زبان در طی ۱۵ سال و کسب رتبهی ۵۵ بهترین بازی خانوادگی در سایت معتبر BoardGameGeek شد.
پس از تماس با ناشر و طراح بازی، در سال ۱۳۹۵ مجوز بازنشر این بازی به زبان فارسی توسط نشر هوپا از طراح بازی خریداری شد و با هدف تغییر محتوای تاریخی بازی، و نه فقط برگردان آن به فارسی، تحقیق و توسعهی آن آغاز شد. پس از اعمال تغییرات محتوایی و دریافت تأیید از سمت طراح بازی، مرحلهی تصویرسازی بازی توسط آقای حسن نوزادیان، از طراحان به نام کتابهای مصور، آغاز شد.